- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Novaku je nešto smetalo“ – legendarni Rus o epskom duelu Đokovića i Nadala

© AP Photo / Christophe EnaNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
Pratite nas
Jevgenij Kafeljnikov, legendarni ruski trener, za Sport klub je rekao da je u od prvog momenta i prvog udarca Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa bilo jasno da Novak Đoković neće moći da ga pobedi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
U epskom duelu Nadal je posle četiri seta pobedio Đokovića i obezbedio polufinale, a gotovo izvesno i 22. Grend slem trofej.
„Videlo se da će za Novaka biti teško da pobedi Rafu. Ne znam zašto su svi mislili da večernji termin odgovara Novaku, meni se činilo suprotno“, istakao je Kafeljnikov.
Kako je naveo, imajući u obzir Đokovićev trenutni način igre, on bi sasvim sigurno voleo brže uslove, kao što je tokom dana.
„Tada lopta brže putuje, jeste sada uspevao da pravi direktne poene, da pomeri Nadala, ali su uslovi bili takvi da nije uspeo do kraja da iskoristi svoju igru“.
Kafeljnikov je saglasan sa ocenom novinara Saše Ozma da Đokovićev govor tela bije bio najbolji.
„Potpuno si u pravu. Od prvog poena se videlo da Novak… Ne znam šta, ali nešto mu je smetalo – nadam se da nije fizički i mislim da nije jer je dobro trčao i pokrivao teren. Možda je bilo mentalno, zbog toga što je ceo stadion Filip Šatrije navijao za Nadala. To je tačno, čovek je osvojio Rolan Garos 13 puta i definitivno su navijači emotivno naklonjeni njemu. Mislim da je to malo namučilo Novaka, ali bio je to epski meč, uživao sam u svakom minutu. Siguran sam da pariska publika voli i Novaka, ali s Rafom je to posebna priča. Razumem Novaka, ali razumem i simpatije publike prema Rafi“, naveo je Kafeljnikov.
Novak Đoković i Rafael Nadal Rolan Garos - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
SPORT
Dvomesečni obračun – i ko tu „kupi kajmak“?
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
SPORT
Epski poeni Novaka i Rafe –„Išao sam i da trčim, a oni još igraju gem“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala