- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Hrvatska se spremila za uvođenje evra od 1. januara 2023.

© Foto : PixabayEvrozona
Evrozona - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
Pratite nas
Evropska komisija danas je konstatovala da je Hrvatska spremna da uvede evro od 1. januara 2023. godine i tako postane 20. država članica evrozone.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Komisija je ocenila da Hrvatska ispunjava četiri nominalna kriterijuma konvergencije i da je njeno zakonodavstvo u potpunosti kompatibilno sa zahtevima Ugovora i Statuta Evropskog sistema centralnih banaka.
„Čestitke za Hrvatsku! Danas je Hrvatska napravila značajan korak napred ka preuzimanju evra kao zajedničke valute“, poručila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.
Evropska komisija je u današnjem izveštaju o konvergenciji procenjivala i napretke Bugarske, Češke, Mađarske, Poljske, Rumunije i Švedske u procesu pridruživanja evrozoni, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala