- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Gugl translejt dobio funkciju na koju se čekalo dve godine

CC0 / Piksabej / Logotip Gugla
Logotip Gugla - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
Pratite nas
Korisnici aplikacije Gugl translejt sada mogu da čuvaju istoriju svojih prevoda na klaudu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Gugl je još 2020. godine korisnike aplikacije Gugl translejt (Gugl prevodilac) obavestio o izmeni načina čuvanja podataka. Ova promena se potpuno neprimetno dogodila tek sada, dve godine kasnije.
© Foto : Google translate, snimak sa ekranagugl translejt
gugl translejt - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
gugl translejt
U februaru 2020. godine, pojedine korisnike aplikacije je sačekalo obaveštenje – „Istorija prevoda će uskoro biti dostupna kada se ulogujete i biće centralizovano podesiva u sekciji My activity. Prošla istorija će biti obrisana u toku nadogradnje, te je bitno sačuvati prevode koje želite da budu zapamćeni, kako bi im lako pristupili u budućnosti“.
Pre ove promene, korisnici su mogli da čuvaju pojedinačne prevode na pojedinačnim uređajima, što je bilo dobro za privatnost, ali ne tako dobro za kontinuitet na platformama - prevode sa telefona niste mogli da vidite na računaru ili tabletu, i obrnuto.
Nakon obaveštenja koje je stiglo korisnicima, nije su dugo čula reč od kompanije „Gugl“, što je prilično čudno kada se radi o ovako važnoj promeni. Ipak, dve godine kasnije, promena je stigla i dostupna je korisnicima, piše „Smartlajf“.

Šta je novo u aplikaciji

Ukoliko korisnici žele da sačuvaju istoriju prevoda na klaudu, moraju biti ulogovani na svoj nalog dok koriste aplikaciju, odnosno moraju da se uvere da im je uključena opcija Web & App Activity control u podešavanju naloga. Istorija nije momentalno dostupna na svim uređajima, već se sinhronizacija vrši na nekoliko sati, te vaši prevodi ostaju lokalni neko vreme.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala