- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Fregata „Admiral Golovko“ postaje prvi stalni nosač hipersoničnog oružja

© Press-služba sudostroitelьnogo zavoda "Severnaя verfь" / Uđi u bazu fotografijaFregata "Admiral Golovko" na brodogradilištu u Sankt Peterburgu
Fregata Admiral Golovko na brodogradilištu u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
Pratite nas
Fregata „Admiral Golovko“ projekta 22350 će ući u sastav Severne flote Rusije do kraja godine i ujedno će postati i prvi stalni nosač hipersoničnog oružja na moru, izjavio je komandant Severne flote Rusije admiral Aleksandar Moisejev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Do kraja ove godine, a u skladu sa državnim planovima razvoja naoružanja, očekujemo da će deo flote postati i treća fregata ovog projekta ‘Admiral Golovko’. Ona će biti prvi stalni nosač hipersoničnog naoružanja na moru“, rekao je on izlažući na temu zadataka Severne flote za zaštitu nacionalnih interesa Rusije na Arktiku i u Svetskom okeanu, organizovanom u čast Dana Severne flote.

Fregata projekta 22350 je predviđena za širok spektar zadataka, između ostalog se koristi za uništavanje brodova, pronalaženje i uništavanje podmornica, kao i brodova protivvazdušne, protivbrodske i protivraketne odbrane.
Pored toga, koristi se za zajedničke akcije sa pomorskim desantnim i stražarskim jedinicama, za čuvanje državnih granica, obezbeđivanje zaštite civilnih brodova i proizvodnih aktivnosti u kriznim oblastima, kao i u rejonima koji su opasni za plovidbu u Svetskom okeanu.
Ledolomac probija put za teretni brod Ruski u blizini luke na ostrvu Aleksandrina zemlja - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
RUSIJA
Zaštita od svih pretnji: Kako Rusija jača odbranu na Arktiku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala