- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi: Da budemo skromni; Tadić: Sve je drugačije

© Sputnik / Lola ĐorđevićDušan Tadić i Dragan Stojković Piksi
Dušan Tadić i Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije konačno je na okupu i zaigraće u takmičenju Liga nacija, na koje se mora gledati samo kao na pripremu za Svetsko prvenstvo u Kataru, bez rezultatskog imperativa, ali sa željom da se ekipa što bolje spremi za spektakl. Selektor Dragan Stojković je zadovoljan treninzima pred meč sa Norveškom u Beogradu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je istakao, ekipa tu utakmicu čeka mirno i fokusirano.
„Norveška je uvek težak tim, a mi moramo da gledamo ka budućnosti i da se suočavamo izazovima pred nama. Uvek smo našu strategiju bazirali na timskom duhu i zadovoljstvo mi je da vidim igrače da pokazuju solidarnost, na terenu i van njega. Srećan sam kad ih vidim u tom raspoloženju i nakon napornih, upravo završenih sezona. Znam da će sutra istrčati na teren spremni da ispoštuju sve o čemu smo pričali. Utakmica će sigurno biti teška, ali verujemo u ono što radimo i kvalitet koji imamo“, rekao je Stojković.
Njega ne zanima ko šta misli o Srbiji, odnosno da li je favorit ili nije.
„Bitno mi je šta mi mislimo i šta mi možemo. Hvala na komplimentu, ali ne bih rekao da smo veći favoriti nego Norveška, Švedska i Slovenija. Naš cilj je da budemo prvi u grupi, da li ćemo uspeti, mislim da hoćemo. Ali videćemo. Sve četiri ekipe imaju jednake šanse da završe na prvom mestu. Moramo da budemo skromni, da radimo i da ćutimo, da ostavimo drugima da nas hvale, a ne da se sami hvalimo. I da ostavimo drugima da nas kritikuju.“
Dušan Tadić, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, rekao je da se u nacionalnom timu sve promenilo od momenta kada je na klupu seo Dragan Stojković.
„Sve je drugačije. Otkada je Mister došao sve je krenulo na bolje i nikada pre nisam video momke da tako srećni i zadovoljni dolaze na okupljanja. Ponosni su što nose dres sa državnim grbom. To je zasluga Mistera i stručnog štaba. Ostvarili smo veliki uspeh plasmanom na Mundijal i sada samo treba da potvrđujemo kvalitet. Nove utakmice, nova dokazivanja. Da pokažemo da smo dobra grupa igrača“, naveo je Tadić.
Utakmica sa Norveškom je na programu u sredu od 20.45.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala