- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zlatne ruske pesnice: „Srbijo, donosimo ti medalje!“

© Foto : Bokserski savez SrbijeVahid Abasov i Artjom Agejev
Vahid Abasov i Artjom Agejev - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
Pratite nas
Vahid Abasov i Artjom Agejev, ruski bokseri koji nastupaju pod zastavom Srbije, posle 37 godina čekanja doneli su Srbiji zlatne medalje sa Evropskog prvenstva.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Čekala je Srbija od 1985. godine, a onda je u razmaku od svega jednog sata dobila dva evropska šampiona.
Osvajač Beogradskog pobednika, as u poluvelter kategoriji Abasov prvi je obradovao ljubitelje boksa u Srbiji i u kategoriji do 67 kilograma je savladao Gruzijca Laša Gurulija.
„Srbijo, ponosni smo i srećni! Zlato sija na našim grudima! Srbijo, donosimo ti zlato!“, rekao je Abasov.
Njegov zemljak i reprezentativni kolega Agejev je debitovao za Srbiju na Evropskom prvenstvu i odmah osvojio zlato – u disciplini do 80 kilograma sjajni poluteškaš je savladao Italijana Alfreda Kromvela Komeja.
„San je ostvaren, najsjajnije odličje sija na našim grudima. Donosimo zlatne medalje u našu prelepu Srbiju. Vredno smo radili, išli korak po korak, strpljivo gradili sve što je sada tu, čemu se svi radujemo, a to je evropski tron i zlato koje ponosno nosimo u Srbiju“, rekao je Agejev.
Na Svetskom prvenstvu u olimpijskom boksu za muškarce u Beogradu, boje Srbije će braniti ruski bokser Vahid Abasov - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
SPORT
Rusi doneli zlatne medalje Srbiji posle 37 godina! /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala