Priština saopštila kakva sudbina čeka Avganistance smeštene na KiM kojima je zabranjen ulazak u SAD

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPriština
Priština - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
Pratite nas
Avganistanci na Kosovu i Metohiji koji ne ispunjavaju kriterijume za odlazak u SAD biće transportovani u treće zemlje, ili će im biti omogućen povratak u zemlju porekla, saopštile su vlasti u Prištini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Više od 1.300 Avganistanaca smešteno je na Kosovu od avgusta 2021, kada je potpisan sporazum između Prištine i Vašingtona za njihovo privremeni boravak na 365 dana.
"Vlada Sjedinjenih Država nas je uverila da ako Avganistanci u kampu 'Lija' ne budu u stanju da ispune kriterijume verifikacije, Sjedinjene Države će raditi na identifikaciji zemalja koje su spremne da ih prihvate na osnovu preferencija avganistanskih građana", saopštila je vlada u Prištini.
Vlasti u Prištini takođe objašnjavaju da ako bilo koji građanin Avganistana želi da se dobrovoljno vrati u Avganistan, SAD će pomoći u ispunjavanju takvog zahteva, prenosi RTS.
Prema podacima kosovske vlade, 600 Avganistanaca je do sada otišlo iz kampa "Lija" u Sjedinjene Države.
"Naši američki partneri marljivo rade na ispunjavanju svih medicinskih i bezbednosnih kriterijuma za mali broj ljudi koji su ostali u ovom kampu, u roku od 365 dana za koji smo se dogovorili", prenose mediji na albanskom navode prištinskih vlasti.
Američke vlasti su saopštile da neće dozvoliti svim izbeglicama iz Avganisatana, smeštenim na Kosovu, da život nastave u SAD-u, zbog sumnji da ima pojedinaca povezanih sa talibanima.
Baza Bondstil podeljena je na sektore - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pojedinim Avganistancima, smeštenim na KiM, zabranjen ulazak u SAD
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala