- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milanović: I sa tri puta više oružja Srbija je bezopasna

© AFP 2023 / THIERRY CHARLIERZoran Milanović
Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
Pratite nas
Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je da Srbija nije pretnja Hrvatskoj i da kupi, kako kaže, tri puta više oružja, jer Hrvatska je članica NATO.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Milanović kaže da je "Vučić sad morao da bira između Rusije i Zapada", uz ocenu da je to, kako kaže,, "opasno za Srbiju".
"Da kupe tri puta više oružja, oni su bezopasni. Srbija nije pretnja Hrvatskoj, jer je Hrvatska u NATO", kaže Milanović i dodaje da će Hrvatska preživeti i stresti to "kao perut sa revera".
Hrvatski predsednik tvrdi da je Vučić “pregazio neke od temelja vere” i sad, kaže, treba naći opravdanje, protivtežu za to što nije uveo sankcije Rusiji.
A ta protivteža je, prema Milanoviću, Hrvatska.
“Gde će drugo nego u Hrvatskoj? Nažalost, biće ovaj put skupo za Vučića jer Hrvatska ne može preko tih gluposti prelaziti celo vreme", rekao je Milanović, govoreći o optužnici srpskog tužilaštva protiv četvorice visokih hrvatskih oficira za ratni zločin na Petrovačkoj cesti, avgusta 1995.
Tvrdi da je Srbija uzela sebi za pravo “puno gore, ambicioznije” od toga da bude regionalni Hag.
“Dovode nas u situaciju da mi menjamo svoje zakonodavstvo. Kad bi se sve države tako ponašale, svet bi propao, ionako je na rubu”, kaže Milanović i dodaje da su posledice univerzalne jurisdikcije opasne.
Hrvatski predsednik ide i korak dalje pa kaže da je da je "Srbija nedefinisana po pitanju gde stvarno pripada".
“Vučić u Srbiji kupuje vreme, kao što u BiH Bakir Izetbegović kupuje vreme”, rekao je Milanović novinarima u Zagrebu, preneli su hrvatski mediji.
Milanović i ponavlja da je Srbija izabrala model vlasti u kojoj “imaš predsednika koji je gazda svega”.
Na pitanje o izjavi Ane Brnabić da je Hrvatska etnički najčistija zemlja u Evropi, Milanović je odbio da komentariše pod izgovorom da reči srpske premijerke, kako kaže, "nemaju nikakvu težinu".
Na na insistiranje da kaže da li su izjave Brnabić opasne, Milanović tvrdi da jesu, ali za Srbiju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala