- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemac servirao hladnu osvetu – Novak ili Rafa u polufinalu na Zvereva: Španac mora još da „odraste“

© AP Photo / Paul WhiteKarlos Alkaras i Aleksandar Zverev
Karlos Alkaras i Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
Pratite nas
Nemački teniser ruskog porekla Aleksandar Saša Zverev savladao je Karlosa Alkarasa u četvrtfinalu Rolan Garosa rezultatom 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 posle dramatičnog i fenomenalnog meča.
Saša Zverev rešio je da servira osvetu talentovanom Špancu za izgubljeno finale u Madridu i učinio je to hladnokrvno na pariskoj šljaci.
U prvom setu Alkaras je propustio brejk šansu da bi Zverev u petom gemu svoju priliku iskoristio i oduzeo mu servis.
Bilo je to dovoljno da Nemac stigne do prvog seta i iznenadi Španca koji je već viđen u polufinalu.
Previše je Karlos sebi dopuštao neiznuđenih grešaka, dok je Zverev bio znatno strpljiviji, kako u prvom, tako i u drugom setu.
Služio je Nemca i servis u drugom setu, a Alkaras je ponovo propustio jednu brejk loptu što ponovo kažnjava Saša u sedmom gemu kada on oduzima servis Špancu.
Prelomni gem bio je deseti kada je Alkaras ponovo posle dve propuštene set lopte Zvereva imao priliku da vrati brejk i vrati se u meč, ali ni tu šansu nije iskoristio i Nemac je upisao velikih 2:0.
Veći otpor talentovani Španac je pružio u trećem setu, kada takođe nije uspevao da dođe ni do brejk lopte, ali nije ni dopustio brejk tako lako.
Delovalo je da je meč gotov kada je Alkaras pri rezultatu 4:4 napravio duplu servis grešku a Zverev dobio 30:0, posle čega je stigao i do brejk lopte.
Međutim, Španac je odigrao vanserijske poene i vratio se. Ne samo da je sačuvao svoj servis već je konačno stigao i do prvog brejka koji mu je doneo i set.
Bez brejk lopte trajao je četvrti set, a tenis je na obe strane bio maestralan. Međutim, Zverev je ponovo iskusno bio strpljiviji i sačekao Karlosove greške za nove brejk šanse u ključnim momentima.
Drami nije bilo kraja jer je nesalomivi Karlos vratio brejk, a morao je da odlučuje taj-brejk.
Počeo je kao furija Zverev, ali je do set lopte posle preokreta stigao Alkaras. Ipak dve prilike nije iskoristio, a Nemac je došao do meč lopte.
Hrabri Karlos je ponovo napao, ali usledilo je iznenađenje kada je Saša Alkarasovim oružjem odnosno drop šotom došao do nove šanse da završi meč.
Vinerom završava fantastičan okršaj Zverev.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala