- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Dragan Bjelogrlić dobitnik evropske nagrade

© Sputnik / Lola ĐorđevićDragan Bjelogrlić
Dragan Bjelogrlić - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
Pratite nas
Organizatori Filmskog festivala jugoistočne Evrope (Southeast European Film Festival) koji prati ostvarenja kinematografija jugoistočne Evrope i Amerike, saopštili su da je ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade „Europa Prima“ 2022 srpski glumac, reditelj i producent Dragan Bjelogrlić.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U obimnom obrazloženju za nagradu, koje je objavljeno na sajtu Festvala SEE, navodi se više od 90 filmskih i TV uloga koje je Bjelogrlić odigrao, kao i uloge u velikom broju pozorišnih predstava, a posebno njegova rediteljska, scenaristička i producentska ostvarenja.
U obrazloženju za nagradu „Europa Prima“ 2022 posebno je istaknut Bjeloglićev rediteljski, scenaristički i producentski angažman na filmskim i TV ostvarenjima, među kojima se navode „Senke nad Balkanom“, na portalu IMDb ocenjene kao najbolja srpska serija svih vremena, „Vratiće se rode“, „Žigosani u reketu“, „Rode u magli“, „Rat uživo“, „Rane“, „Mali svet“, „Montevideo, Bog te video“, "Montevideo, vidimo se“, „Toma“, uz isticanje da su mnoga od njih zabeležila rekordnu gledanost u bioskopima, prenosi Tanjug.
Snimanje filma Lančana reakcija - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
KULTURA
Slučaj Vinča: Počelo snimanje filma „Lančana reakcija“ - nije Černobilj, ali jeste opomena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala