- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Ignorisanje preglasavanja jednog naroda gura BiH u nestabilnost

© Foto : Twitter/Milorad DodikNikos Dendijas i Milorad Dodik u Sarajevu
Nikos Dendijas i Milorad Dodik u Sarajevu - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu sa ministrom inostranih poslova Grčke Nikosom Dendijasom o aktuelnoj situaciji u BiH i regionu u svetlu aktuelnih političkih dešavanja u svetu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dodik je ponovio da je u BiH potrebno raditi na uspostavljanju dijaloga domaćih političkih aktera, bez mešanja sa strane, s ciljem rešavanja otvorenih pitanja, među kojima je i donošenje novog Izbornog zakona koji će omogućiti ravnopravno učešće na izborima predstavnicima sva tri konstitutivna naroda.
Srpski član Predsedništva BiH je istakao da Hrvati imaju pravo da zahtevaju jednaka prava kao i ostala dva konstitutivna naroda u BiH. On je ukazao da ignorisanje preglasavanja jednog naroda u BiH, što muslimanski politički predstavnici uporno rade, samo gura BiH u nestabilnost i dugoročnu destabilizaciju.
Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i ukazali na potrebu njenog unapređenja, s obzirom da za to ima prostora, a bilo bi na obostranu korist, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva BiH, prenosi RTRS.
Dodik je zahvalio grčkom ministru za podršku koju njegova zemlja pruža zemljama takozvanog zapadnog Balkana na putu ka EU.
„Predani smo održavanju dobrosusedskih odnosa sa svim zemljama zapadnog Balkana kroz politički dijalog i razne inicijative i forume, kao i kroz bilateralne susrete, uvažavajući zajedničke interese“, naglasio je Dodik.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala