- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski premijer: Ne možemo više ukrajinske izbeglice da šaljemo u luksuzni smeštaj

© Sputnik / Lola ĐorđevićBugarski premijer Kiril Petkov
Bugarski premijer Kiril Petkov - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
Pratite nas
Premijer Bugarske Kiril Petkov je tokom posete Briselu izjavio da Sofija više ne može sebi da priušti da izbeglice smešta u luksuzni smeštaj.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Država ne može da nastavi da podržava takav raskošan smeštaj u Bugarskoj. Mi smo tokom tri meseca pružali bezrezervnu podršku, smeštajući ih u neke od najboljih hotela. Sada su na redu jednostavniji okviri, oni su ipak izbeglice. Sada se nalazimo u stvarnosti koja je bliža onoj koja se očekuje kada su u pitanju izbeglice“, izjavio je Petkov.
Podsetimo, Bugarska je najviše smeštala ukrajinske izbeglice u hotele na moru. Država je hotelijerima davala po 20 evra dnevno za svaku izbeglicu, ali se od 31. marta promenio program pomoći. Doneta je odluka da se izbeglice prebace u druge regione u zemlji i da se smeste u državna odmarališta, a država će u skladu sa novim humanitarnim programom plaćati vlasnicima hotela nešto više od 7,5 evra po osobi dnevno. Mnogi hotelijeri su komentarisali da taj novac nije dovoljan ni za hranu.
Podsetimo, zbog početka turističke sezone izbeglicama je predloženo da se presele. Preseljenje traje već drugu sedmicu, ali je do sad prešlo samo oko 500 ljudi.
Crno more, Bugarska - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
SVET
Bugarska: Ukrajinske izbeglice odbijaju da se sele iz primorskih hotela, vlasti negoduju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala