- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Bil Gejts ponovo izneo negativno mišljenje o kriptovalutama

© Sputnik / Evgeniy Biyatov / Uđi u bazu fotografijaSuvenirni sa logotipima kriptovaluta bitkoin, lajtkoin i iterijum
Suvenirni sa logotipima kriptovaluta bitkoin, lajtkoin i iterijum - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
Pratite nas
Suosnivač „Majkrosofta“, milijarder Bil Gejts, objasnio je zašto ne poseduje nijednu digitalnu valutu, odnosno zašto u njih ne ulaže.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Gejts je rekao da ne ulaže u kriptovalute zato što voli da ulaže u stvari sa „vrednim rezultatom“ i koje daju neki doprinos društvu.

„Volim da ulažem u stvari koje imaju vredan rezultat. Vrednost kompanija zasniva se na tome kako prave odlične proizvode. Vrednost kriptovaluta je upravo ono što neka druga osoba odluči da će neko drugi da plati za to, tako da ne doprinosi društvu kao druge investicije“, rekao je on.

Bil Gejts je ranije izrazio skepticizam u vezi sa bitkoinom.
Ova Gejtsova izjava došla je usred izveštaja o padu vrednosti kriptovaluta, ali ipak situacija se poslednjih dana popravlja na bolje.
Agencije prenose da bitkoin beleži najveći rast poslednje dve nedelje približivši se danas nivou od 31.000 dolara, pošto je kinesko ublažavanje kovid mera podstaklo entuzijazam investitora za ulaganje u rizičniju imovinu.
Najjača svetska kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji ojačala je za čak 5,8 odsto na 30.858 dolara na današnjem trgovanju u Londonu, prenosi „Blumberg“.
Eter i druge manje kriptovalute, kao što je na primer avalanš, koji su pretrpele veliki pad prošle nedelje dok je bitkoin bio relativno stabilan, takođe su se oporavile. Eter je porastao za 6,6 procenata, dok su avalanš i solana skočili za 9,0, odnosno 6,0 odsto, respektivno.

Gejts i ranije upozoravao da se ne ulaže u kriptovalute

Gejts je i ranije upozoravao ljude da ne ulažu u kriptovalute, posebno one sa „manje novca“ odnosno koji nisu bogati kao Ilon Mask.
Gejts je takođe upozorio na uticaj kriptovaluta na životnu sredinu budući da je u 2021. godini kripto rudarenje činilo 0,5% potrošnje električne energije koja se koristi na globalnom nivou, preneo je B92.
Bil Gejts - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
DRUŠTVO
Bil Gejts planira da pametne telefone zameni elektronskim tetovažama na koži
Milijarder i osnivač Majkrosofta Bil Gejts na Svetskom ekonomskom forumu 2013. godine - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
SPORT
Gejts komentarisao Đokovićev stav o vakcinaciji: Divim mu se, ali voleo bih da to promeni
Majmunske boginje - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
SVET
Majmunske boginje ili majmunska posla: Kako je Bil Gejts predvideo novu pandemiju? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala