- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Svi zarobljenici iz „Azovstalja“ nalaze se u DNR

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaZarobljeni ukrajinski vojnici i borci nacističkog bataljona "Azov" u fabrici "Azovstalj" u Marijupolju
Zarobljeni ukrajinski vojnici i borci nacističkog bataljona Azov u fabrici Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Na teritoriji Donjecke Narodne Republike nalazi oko 2,3 hiljade ratnih zarobljenika iz „Azovstalja“, saopštio je ministar pravde DNR Jurij Sirovatko za televiziju „Rusija 1“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema njegovim rečima, svi ratni zarobljenici nalaze na teritoriji DNR i napomenuo da ih tretiraju kao obične ratne zarobljenike, kao i da sa njima rade istražitelji.
Sirovatko je naglasio da je za zločine slične onima koje su počinili ukrajinski borci izvedeni iz „Azovstalja“ u Marijupolju u DNR predviđena smrtna kazna, ali će odluku doneti sud.
On je napomenuo da su zarobljenici iz „Azovstalja“ pod istragom.
Podsetimo, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je 20. maja obavestio je predsednika Rusije Vladimira Putina da je završena operacija potpunog oslobađanja „Azovstalja“ i Marijupolja od ukrajinskih ekstremista i vojnika.
Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije od 16. maja se predalo 2.493 ekstremista iz puka „Azov“ i ukrajinskih vojnika, koji su oko mesec dana bili blokirani na teritoriji fabrike.
Rusija od 24. februara sprovodi specijalnu vojnu operaciju za denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je kao cilj operacije naveo „zaštitu ljudi koji su osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. U Ministarstvu odbrane Rusije saopštili su da ruska vojska do kraja marta završila glavne zadatke prve etape – značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj operacije je oslobođenje Donbasa.
Predaja ekstremista iz Azovstalja - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
RUSIJA
Marijupolj potpuno oslobođen, predali se svi ekstremisti iz "Azovstalja" /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala