- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska artiljerija uništila više od 15 ukrajinskih tenkova u Nikolajevu

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaSpecijalna vojna operacija u Ukrajini
Specijalna vojna operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Ruski artiljeristi uništili su na teritoriji brodogradilišta „Okean“ u Nikolajevu više od 15 ukrajinskih tenkova i vozila pešadije, saopštio je u ponedeljak portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Raketne jedinice i artiljerija su pogodile 62 upravljačka punkta, među kojima je operativna komanda 'Jug' u oblasti naselja Novi Bug u Nikolajevskoj oblasti, 593 oblasti koncentrisanja ukrajinske vojske i vojne tehnike, kao i 55 artiljerijske i minobacačke baterije na vatrenim pozicijama. U artiljerijskom napadu na hangar brodogradilišta 'Okean' u Nikolajevu uništeno je više od 15 ukrajinskih tenkova i borbenih vozila pešadije i pet artiljerijskih uređaja velikog kalibra“, rekao je Konašenkov.
On je dodao da su uništena četiri uređaja višecevnog raketnog sistema BM-21 „Grad“, 46 jedinica naoružanja i ukrajinske vojne tehnike, kao i skladište municije u oblasti Novomihajlovke u Donjeckoj Narodnoj Republici.
General je naveo da je ruska avijacija tokom protekla 24 sata likvidirala 320 ekstremista i 47 jedinica ukrajinskog naoružanja.
Prema njegovim rečima, ruski PVO sistemi su u protekla 24 sata oborili 15 ukrajinskih dronova, a presretnuto je i devet ukrajinskih projektila, ispaljenih iz višecevnog raketnog sistema „Smerč“.
Konašenkov je, takođe, rekao da je od početka specijalne vojne operacije uništeno više od 450 ukrajinskih višecevnih raketnih sistema.
„Od početka specijalne vojne operacije su uništena 183 aviona, 128 helikoptera, 1.064 bespilotne letelice, 325 protivraketnih kompleksa, 3.323 tenka i drugih borbenih oklopnih vozila, 451 višecevni raketni sistem, 1.731 jedinica poljske artiljerije i minobacača, kao i 3.294 jedinice specijalne vojne automobilske tehnike“, rekao je Konašenkov.
Ruski sistem Uragan - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
RUSIJA
UŽIVO Situacija u Donjecku najgora od 2014. godine, borbe za Severodonjeck
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala