- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Porošenko iz trećeg pokušaja uspeo da pređe granicu Ukrajine

© Press-služba prezidenta Ukrainы / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Petro Porošenko prati taktičke vežbe desantno-jurišnih snaga Ukrajine
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko prati taktičke vežbe desantno-jurišnih snaga Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko u ponedeljak je uspeo da napusti zemlju, saopštila je poslanica iz njegove partije „Evropska solidarnost“ Viktorija Sjumar.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Petro Porošenko je 28. maja u dva navrata pokušao da napusti zemlju preko granice s Poljskom. Bivši ukrajinski predsednik je osumnjučen za veleizdaju i podsticanje terorizma u slučaju isporuka uglja iz Donbasa, a preti mu kazna od 15 godina zatvora.
„Petro Porošenko je otputovao na samit Evropske narodne partije“, napisala je Viktorija Sjumar na svojoj stranici na Fejsbuku (društvenoj mreži u vlasništvu kompanije Meta koja je zajedno s Instagramom u Rusiji zabranjena kao ekstremistička).
Porošenko je ranije danas objavio obraćanje predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom, u kojem ga je pozvao da ga pusti iz zemlje na samit Evropske narodne partije u Roterdamu.
„Nakon što je potpuno nezakonito sprečen moj put u sastavu zvanične parlamentarne delegacije na Parlamentarnu skupštinu NATO-a, na kojoj sam nameravao da se založim za dostavljanje Ukrajini plana dejstava za učlanjenje u Alijansu na samitu ove godine, nadam se da su izvedeni zaključci i da više niko neće sprečavati moj odlazak u Roterdam“, napisao je Porošenko na svojoj fejsbuk stranici.
Porošenko je, takođe, izjavio da ima zvaničan poziv predsednika Evropske narodne partije i da je reč o službenom putu koji je potpisao predsednik Vrhovne rade Ukrajine.
Ruski sistem Uragan - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
RUSIJA
UŽIVO Situacija u Donjecku najgora od 2014. godine, borbe za Severodonjeck
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala