- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Odred robijaša teroriše stanovnike Harkova

CC BY-SA 2.0 / Flickr / Mіnіsterstvo oboroni Ukraїni / Ukrajinski vojnici
Ukrajinski vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Članak se dopunjava
Pripadnici ekstremističkog bataljona "Kraken" koji je formiran od ukrajinskih robijaša, izvodi kaznene racije protiv stanovništva Harkova koje Služba bezbednosti Ukrajine sumnjiči za proruska gledišta, saopštio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbrane Rusije general major Mihail Mizincev.

„U Harkovskoj oblasti militanti ekstremističke jedinice "Kraken", formirane uglavnom od ekstremista, nasilnika i ubica puštenih iz zatvora, vrše kaznene racije, tokom kojih takozvani odredi smrti noću upadaju u kuće lokalnog stanovništva, za koje SBU sumnja da su proruski raspoloženi. Podvrgavaju ih fizičkom nasilju i odvode u nepoznatom pravcu“, rekao je Mizincev.

Prema njegovim rečima, desetine uhapšenih lica se još nisu vratili kućama, o njihovoj sudbini se ništa ne zna.
General je istakao da ovakva krivična dela i provokacije kijevskog režima još jednom pokazuju nehuman odnos ukrajinskih vlasti prema sudbini sopstvenih građana i ukazuju na potpuno nepoštovanje normi i principa međunarodnog humanitarnog prava.
On je takođe dodao da kolektivni Zapad nije zainteresovan za sprovođenje nepristrasne istrage i pronalaženje odgovornih za trenutnu katastrofalnu humanitarnu situaciju u Ukrajini. Zapad zapravo „žmuri“ na brojna kršenja međunarodnih konvencija od strane ukrajinske strane, neosnovano prebacujući krivicu na Rusiju.
Ruski sistem Uragan - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
RUSIJA
UŽIVO Situacija u Donjecku najgora od 2014. godine, borbe za Severodonjeck
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala