- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kolumbija: U drugi krug predsedničkih izbora ušao biznismen

© AP Photo / Juan Manuel BarreroGustavo Petro
Gustavo Petro - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Kolumbijski levičar Gustavo Petro imao je ubedljivo najbolji rezultat posle prvog kruga predsedničkih izbora održanih u nedelju, a njega u drugom krugu čeka, kako navodi Rojters, iznenađujući protivkandidat, biznismen Rodolfo Ernandez.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Petro, bivši član gerilskog pokreta M-19, koji je obećao duboke ekonomske i društvene promene u Kolumbiji, osvojio je 40,3 odsto glasova, pokazali su rezultati izborne komisije na osnovu prebrojanih 99,9 odsto glasova.
Ernandez, sedmogodišnji gradonačelnik grada Bukaramanga, koji je obećao da će se boriti protiv korupcije, iako je pod istragom za isto delo, osvojio je 28,2 odsto glasova.
Ankete uoči prvog kruga pokazale su da bi u slučaju da se plasira u drugi krug, Ernandez, koji ima podršku trećeplasiranog kandidata Federika Gutijereza i većine njegovih pristalica, zaostajao svega nekoliko procenata.
Drugi krug glasanja za predsednika Kolumbije biće održan 19. juna.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala