- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Gasprom“ obustavlja isporuke gasa Holandiji

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaKompresorske stanice na teritoriji Krasnodara
Kompresorske stanice na teritoriji Krasnodara - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Kompanija „Gasprom eksport“ nije dobila od holandske kompanije „GasTera“ uplatu za isporučeni gas u aprilu, zbog čega ruska kompanija obustavlja isporuke od 31. maja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Do kraja radnog dana 30. maja (rok za plaćanje predviđen ugovorom) 'Gasprom eksport' nije dobio od 'GasTera' uplatu za gas koji je isporučen u aprilu. S tim u vezi 'Gasprom eksport' obavestio je 'GasTera' da obustavlja isporuke gasa od 31. maja 2022. godine dok se ne izvrši plaćanje u skladu sa procedurom, utvrđenom ukazom predsednika Rusije“, navodi se u saopštenju.
Holandska kompanija je takođe obavestila „Gasprom eksport“ da ne namerava da plati isporučeni gas u rubljama kako predviđa ukaz predsednika Rusije i u skladu sa šemom koju je predložio „Gasprom eksport“.
Ranije je kompanija „GasTera“ saopštila da je donela odluku da ne prihvati zahteve „Gasproma“ o plaćanju gasa u rubljama. Kompanija je obrazložila odluku time da plaćanje po novoj šemi može da dovede do kršenja sankcija koje je uvela Evropska unija, kao i time što postoji previše finansijskih i operacionih rizika povezanih sa traženim načinom plaćanja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala