- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Đerlek o majmunskim boginjama: Ne treba širiti paniku

© Tanjug / RADE PRELICMirsad Đerlek
Mirsad Đerlek - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da se, ako su majmunske boginje registrovane u Sloveniji, može očekivati da dođu i do Srbije, ali da ne treba širiti paniku.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Zaista ne treba dramatizovati i širiti paniku, jer, ionako imamo narušeno mentalno zdravlje zbog dvogodišnje pandemije, a izuzetno nam je važno da ga očuvamo“, rekao je Đerlek za Tanjug.
On je istakao da ima mesta za oprez, pripremu i posmatranje, te poručio da je zdravstveni sistem Srbije spreman da odgovori mnogo težim izazovima.
„U ovom trenutku nema mesta panici, pratićemo i prilagodićemo se uslovima kakvi budu u datom trenutku“, rekao je Đerlek.
Kada je reč o virusu korona, Đerlek je apelovao na sve da i dalje budu oprezni, jer, podseća, još nije završena pandemija.
„Jeste virus mnogo slabijeg potencijala nego što je bio, ali ono što nam je pokazao, jeste da uvek budemo oprezni, mada sam ja optimističan i mislim da naredna jesen neće biti kao prethodne, i da ćemo mnogo bolje proći“, rekao je Đerlek, preneo je Tanjug.
Šta se krije iza raspirivanja straha od nove epidemije i da li su majmunske boginje – majmunska posla analizirali smo u emisiji „Novi Sputnjik poredak“:
SZO - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
SVET
SZO: Nema potrebe za masovnom vakcinacijom protiv majmunskih boginja
Virus majmunskih boginja pod mikroskopom - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
DRUŠTVO
SZO: Majmunske boginje su umereni rizik za javno zdravlje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala