- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Posle 12 godina Boston ponovo u finalu – Batler promašio trojku koja bi sve promenila, Tejtum je MVP

© AP Photo / Lynne SladkyDžejson Tejtum
Džejson Tejtum - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Boston Seltiksi plasirali su se u svoje 22. finale NBA lige posle 12 godina nakon što su pobedili Majami rezultatom 100:96 (32:17, 23:32, 27:26, 18:21). Najbolji u timu Bostona, Džejson Tejtum, na kraju utakmica primio je prvu nagradu po imenu „Lari Bird“, koja se dodeljuje najboljem igraču Istočne konferencije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nije mogao Boston tako lako da slomi otpor Majamija, ali posle napetih sedam utakmica Seltiksi su izborili finale koje će igrati protiv Golden Stejta.
Poslednji meč počeo je napeto, ali su Seltiksi od samog starta gradili prednost koja je bila dvocifrena, da bi na kraju četvrtine imali plus 15.
Boston je u prvoj deonici imao pet trojki naspram jedne Majamija u čijem timu su upisali i šest izgubljenih lopti.
Ispromašivao se Boston u narednoj deonici posle 11 šuteva za tri poena, a Majami je iskoristio priliku da smanji prednost na samo šest poena.
Potpuno izjednačeno ušlo se u treću deonicu, ali je delovalo da bi sjajna partija Džimija Batlera koji je dao 35 poena uz devet skokova i asistenciju mogla da pomogne Majamiju da preokrene.
Međutim, na samo 17 sekundi pre kraja utakmice Batler je mogao da postane heroj, imao je šut za tri poena i preuzimanje prednosti, ali lopta nije ušla u koš.
Imao je svoje veče i Džejson Tejtum koji je uz dabl-dabl do 26 poena, deset skokova i šest asistencija bio vođa Bostona i u četvrtoj deonici.
Istopila se prednost Bostona u samoj završnici, i Majamiju je samo koš bio potreban kako bi se videla veća drama.
Ipak, i 35 poena Batlera palo je u vodu posle promašene trojke, a Tejtum je na kraju večeri dobio nagradu „Lari Bird“, koja se dodeljuje najboljem igraču Istočne konferencije.
Boston će igrati finale prvi put od 2010. godine kada su izgubili od Los Anđeles Lejkersa.
Zvezda i Panter - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
SPORT
Posle drame - 2:0! Zvezda ponovo dobila Partizan, na korak je do titule u ABA ligi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala