- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bajden: Kijev neće dobiti rakete kojim se može gađati ruska teritorija

© AP Photo / J.T. ArmstrongTestiranje interkontinentalne balističke rakete „Minutmen“
Testiranje interkontinentalne balističke rakete „Minutmen“ - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Vašington neće isporučivati Kijevu rakete kojim se mogu izvoditi napadi na teritoriju Rusije, saopštio je predsednik SAD Džozef Bajden, javlja Rojters.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Nećemo slati raketne sisteme u Ukrajinu kojim se može gađati teritorija Rusije“, rekao je američki lider, javlja Rojters.
Zamenik sekretara Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući izjavu Bajdena, nazvao je razumnom odluku SAD da Ukrajini ne daju raketne sisteme sposobne da pogode Rusiju.
„U suprotnom, prilikom napada na naše gradove, Oružane snage Rusije bi ispunile svoju pretnju i udarile na centre za donošenje takvih zločinačkih odluka. Neki od njih se uopšte ne nalaze u Kijevu. Nema potrebe objašnjavati šta bi se posle toga desilo", rekao je Medvedev.
U pozadini ruske specijalne operacije za zaštitu Donbasa, koja je počela 24. februara, Vašington i NATO nastavljaju da upumpavaju oružje u Ukrajinu. Moskva je više puta izjavljivala da snabdevanje zapadnim oružjem samo produžava konflikt, a njegov transport postaje legitimna meta.
Bajden je 21. maja potpisao nacrt zakona o pružanju vojne, ekonomske i humanitarne pomoći Kijevu. Takođe uključuje razna izdvajanja koja se na ovaj ili onaj način odnose na situaciju u Ukrajini. Kongres je povećao iznos na skoro 40 milijardi dolara sa 33 milijarde koliko je prvobitno tražio šef države.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala