- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Evo u čemu je razlika između „Sarmata“ i „Vojvode“

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaProbe balističke rakete "Sarmat"
Probe balističke rakete Sarmat - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
Pratite nas
Komandant Strateških raketnih snaga Rusije Sergej Karakajev objasnio je da su skraćeni aktivni deo putanje i energetska snaga interkontinentalne balističke rakete „Sarmat“ samo jedne od mnogih razlika u odnosu na rakete „Vojvoda“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Prva od razlika je skraćeni deo aktivne putanje, druga je ta energetska snaga trenutnog sistema, koja će omogućiti veću količinu borbene opreme, zatim njegova zaštićenost sa gledišta primenjenih materijala, kako u pogledu same rakete, tako i stacionarne lansirne platforme. Mnogo je razlika koje se mogu nabrojati“, izjavio je Karakajev televiziji „Zvezda".

Nova raketa, prema njegovim rečima ima proširen asortiman borbene opreme i po pitanju bojevih glava i po pitanju tipova: može da nosi hipersonične letelice.

Sarmat bez konkurencije u svetu

Karakajev je istakao da ruski strateški raketni kompleks „Sarmat" nema sebi sličnog u svetu.
"Danas, kao prvo, treba govoriti o kompleksu "Sarmat" kao o jedinstvenom kompleksu koji nema sebi sličnog u svetu. Pod dva, to je kompleks koji je napravila vojna industrija Rusije koja danas ni od čega ne zavisi, a u budućnosti - njena eksploatacija, podrška, modifikacija su u našim rukama. Cilj je - čuvanje granica naše otadžbine", istakao je Karakajev.
Ranije je Karakajev izjavio da „Sarmat" može da leti preko Južnog i Severnog pola, kao i drugim putanjama. Prema rečima komandanta, protivraketna odbrana protiv „Sarmata" neće postojati narednih decenija.
S kosmodroma Pleseck izvedeno je 20. aprila prvo lansiranje interkontinentalne balističke rakete „Sarmat" u okviru državnog programa testiranja. Vojni resor je objavio da su potvrđene sve očekivane karakteristike rakete tokom svih etapa leta, a da su probni borbeni blokovi stigli u predviđenu oblast poligona Kura na Kamčatki.
Nakon završetka programa ispitivanja raketni kompleks „Sarmat“ će postati deo naoružanja Strateških raketnih snaga Rusije. U Užurskoj raketnoj jedinici u Krasnojarskom kraju već je u toku priprema glavnog raketnog puka koji će upravljati novim raketnim kompleksom. Napredni kompleks „Sarmat“ zameniće rakete „Vojvoda“.
Sarmat - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
RUSIJA
Rogozin pokazao krater koji nastaje kada udari "Sarmat" /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala