- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šampion to nije zaslužio: Zvižduci Novaku parali nebo u Parizu

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
Pratite nas
U Parizu se dešavaju čudne stvari. Publika je (delimično) zviždala Novaku Đokoviću pred duel sa Dijegom Švarcmanom. Ako tako nešto možemo da očekujemo da vidimo na Vimbldonu ili US Openu, to nije slučaj na Rolan Garosu. Takođe, Novakove reakcije pokazuju ponovo da postoji nešto između njega i publike.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ne može se reći da su sa tribina dolazili samo zvižduci, bilo je i aplauza, ali je mnogima zapala za oko ta negativna energija koja se usmerila ka najboljem na svetu. Sve to posebno čudi s obzirom na činjenicu da su Francuzi često bili naklonjeni srpskom teniseru.
Možda deo zvižduka može da se opravda činjenicom da Dijego Švarcman ima dosta navijača iz Argentine koji su jako bučni i agresivni, ali je Novak i na prošlom duelu, protiv Aljaža Bedena, dobio zvižduke posle proslavljanja poena.
Danas je dobio zvižduke čak pre nego što je udario lopticu reketom i to je nešto neobjašnjivo. Podsetimo, radi se o čoveku koji je aktuelni šampion Gren slema na šljaci.
Radi se o Novaku koji nije rekao nijednu lošu reč o Rolan Garosu.
Posle tih početnih zvižduka bilo ih je i tokom meča kao kada je Novak bio u razgovoru sa sudijom oko toga koji trag loptice treba da gleda, a posle jednog poena je držao ruku na uhu i gestikulirao ka tribinama.
Jasno je da nešto nije u redu, samo se još ne zna tačno šta.
Sve spomenuto zasmetalo je novinaru Eurosporta, Špancu Aleksu Koreči.
Ne sviđa mi se ovo. To je Novak Đoković. Dao nam je toliko toga. Ili podržite obojicu ili uživajte u meču. Mrzim kada ne pokažu poštovanje prema igračima ili im zvižde“, rekao je Koreča.
Ni njegovoj koleginici Aliz Lim se nije svidela reakcija pariske publike.
Mislim da se tribina čuju zvižduci i navijanje. I, ne, ni meni se ne sviđa. Dajte, to je svetski broj jedan, imajte poštovanja", rekla je Lim.
Pored svega navedenog, organizatori Rolan Garosa stavili su po drugi put Đokovićana teren „Suzan Lenglen“, a ne na centralni „Filip Šatrije“ što bi priličilo meču koji igra aktuelni šampion jedinog Gren slema na šljaci.
Ako smo išta naučili prethodnih godina, onda je to da Novak u ovakvim situacijama pokaže inat i krene da igra svoj najbolji tenis, pa je slično bilo i protiv Švarcmana. Rezultat prvog seta bio je 6:1.
Videćemo da li će sve ovo dodatno motivisati Đokovića u nastavku turnira. Posebno ako dođe do duela sa Rafaelom Nadalom na „njegovom“ Rolan Garosu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
SPORT
Umesto Novaka Alkaras – kako je Pariz dočekao šampiona?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala