- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bivši japanski premijer okrivio Zelenskog za specijalnu operaciju u Ukrajini

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaJapanski premijer Šinzo Abe
Japanski premijer Šinzo Abe  - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
Pratite nas
Stav ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog o članstvu u NATO i odbijanju regulisanja sukoba u Donbasu doveo je do početka specijalne operacije Rusije u toj nekadašnjoj sovjetskoj republici, izjavio je u razgovoru za „Ekonomist “ bivši japanski premijer Šinzo Abe.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ratna dejstva su verovatno mogla biti izbegnuta da je ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog bilo moguće navesti da obeća da njegova zemlja neće ući u NATO ili da omogući visok stepen autonomije dvema enklavama na istoku“, ocenio je Abe.

Političar je istakao da je na Zelenskog mogao da utiče američki predsednik Džozef Bajden.
„Ali, bi, Zelenski, naravno, to odbio“, zaključio je Abe.
Ranije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio da Ukrajina treba sama da odluči da li će postati kandidat za stupanje u Alijansu ili će se pridržavati neutralnog statusa, a tu odluku još nije donela.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koje već osam godina maltretira i nad kojima vrši genocid kijevski režim“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. Nakon čega su usledile i najoštrije do sada sankcije Zapada protiv Rusije.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
KULTURA
Vukosavljević: Zelenski kao Ćićolina – zabavljački alat za progon Rusa
Zastave Ukrajine i NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
SVET
Merkelova: Odluka da se Ukrajina ne primi u NATO 2008. bila ispravna
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala