- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Američki BDP u prva četiri meseca ove godine pao 1,5 odsto

CC0 / piksabej / Ekonomska kriza
Ekonomska kriza - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
Pratite nas
Revidirani podaci američkog Ministarstva trgovine pokazali su da je realni bruto domaći proizvod (BDP) Sjedinjenih Američkih Država u prvom tromesečju pao za 1,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Analitičari su očekivali revidirani pad od 1,3 odsto.
Nešto veći pad od očekivanog usledio je nakon što je BDP naglo poskočio za 6,9 odsto u poslednjem tromesečju 2021. godine.
U odvojenom izveštaju, američko Ministarstvo rada, nakon što je u prethodnoj nedelji izvestilo o najvećem broju novih zahteva za naknade nezaposlenima u Americi u poslednja gotovo četiri meseca, u četvrtak je objavilo da su zahtevi za naknadama u nedelji do 21. maja pali više od očekivanog.
Broj novih naknada pao je na 210.000, što je smanjenje za 8.000 u odnosu na nerevidirani nivo od 218.000 iz prethodne nedelje. Ekonomisti su, kako je preneo portal „Seebiz“, očekivali skromnije smanjenje novih zahteva za nezaposlene na 215.000.
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala