- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tramp: Ako ima para za Ukrajinu, onda ima i za škole

© AP Photo / Michael WykeDonald Tramp na konvenciji Nacionalnog udruženja vlasnika oružja u Hjustonu
Donald Tramp na konvenciji Nacionalnog udruženja vlasnika oružja u Hjustonu - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
Pratite nas
Bivši američki predsednik Donald Tramp pozvao je na bezbednosne promene u školama u SAD zbog pucnjave u školi u Teksasu u kojoj je ubijeno 19 učenika osnovne škole.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Tramp je, na konvenciji Nacionalnog udruženja vlasnika oružja (NRA) u Hjustonu, rekao da je potrebno olakšati načine smeštanja nasilnih i mentalno obolelih osoba u odgovarajuće ustanove.
Govoreći o unapređenju bezbednosti u školama, Tramp je naveo da bi svaka škola trebalo da ima samo jedan ulaz, jake ograde i detektore metala, kao i da bi u svakoj školi sve vreme trebalo da bude policajac ili naoružano obezbeđenje, javio je Rojters.
„To nije stvar novca. To je stvar volje. Ako SAD imaju da pošalju Ukrajini 40 milijardi dolara, mi možemo to da uradimo“, poručio je Tramp.
Podsetimo, u pucnjavi u osnovnoj školi u gradu Juvalde u Teksasu u utorak ubijeno je 19 učenika i dve nastavnice, a više od desetoro dece je povređeno.
Napadač, osamnaestogodišnji Salvador Ramos je ubijen, a pre napada je pucao u svoju babu i na društvenim mrežama kačio fotografije sa oružjem i naveo šta će se desiti.
Predsednik SAD Džozef Bajden apelovao je na Kongres, u kojem se republikanci već dugo protive donošenju ograničenja za nošenje vatrenog oružja, da se konačno suprotstavi oružanom lobiju i spreči nova stradanja u masovnim pucnjavama, preneo je RTS.
Pucnjava u školi u Teksasu - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
SVET
Policija Teksasa priznala grešku: Predugo čekali da bi savladali ubicu 19 dece
Zemljina lopta u rukama čoveka - Sputnik Srbija
Sve vesti iz sveta

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala