- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Smiruje se epidemijski talas u Severnoj Koreji

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaAmpule sa reagensima za brze testove na virus korona u laboratoriji u tehnološkom parku "Skolkovo".
Ampule sa reagensima za brze testove na virus korona u laboratoriji u tehnološkom parku Skolkovo. - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
Pratite nas
Dnevni broj novoobolelih od groznice u Severnoj Koreji prvi put je pao na manje od 100.000, javili su danas državni mediji te zemlje, koja je pre nešto manje od tri nedelje prvi put priznala da se bori sa epidemijom virusa korona.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ova zemlja se žestoko bori protiv talasa kovida 19 i maj je protekao u vanrednom stanju, pod karantinom na celoj teritoriji države.
Pored toga, situacija u Severnoj Koreji podstiče zabrinutost zbog nedostatka vakcina, medicinskih zaliha i nestašice hrane, prenosi Rojters.
Još oko 88.520 ljudi pokazalo je juče simptome groznice, u poređenju sa skoro 400.000 pre oko 10 dana, saopštila je zvanična novinska agencija KCNA, pozivajući se na podatke državnog štaba za prevenciju epidemija.
U 25-milionskoj Severnoj Koreji ukupan broj pacijenata sa groznicom od aprila je porastao na 3,36 miliona.
U izveštajima državne agencije KCNA nema podataka o novim smrtnim slučajevima, a zaključno sa jučerašnjim danom ukupan broj umrlih iznosio je 69, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala