- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ponosan sam!“ – Abramovič se oprostio od Čelsija

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaRoman Abramovič
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
Pratite nas
Roman Abramovič, ruski biznismen, zvanično se oprostio od londonskog FK Čelsi pošto je okončan proces prodaje kluba novim vlasnicima.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Abramovič je bio primoran da proda klub jer su britanske vlasti gotovo nacionalizovale njegovu imovinu, u znak odmazde zbog njegovih dobrih relacija sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
„Prošla su gotovo tri meseca kako sam objavio svoju nameru da prodam Čelsi. Tokom tog vremena, moj tim je predano radio kako bi našao pravog budućeg vlasnika kluba, koji bi mogao da bude u najboljoj poziciji za podizanje kluba na viši nivo. Vlasništvo nad klubom nosi sa sobom veliku odgovornost, ja sam u Čelsi stigao pre gotovo 20 godina i iz prve ruke sam video šta klub može da postigne“, naveo je Abramovič.
Kako je istakao, njegov cilj je bio da naredni vlasnik ima ideju da nastavi sa uspesima i muškog i ženskog tima Čelsija.
„Drago mi je da je potraga završena pravim ishodom. S obzirom na to da predajem Čelsi novim vlasnicima, želeo bih da im poželim sreću i na i van terena. Meni je bila čast da budem deo ovog kluba, zahvalan sam bivšim i sadašnjim igračima, stručnom štabu i navijačima. Ponosan sam na rezultate, a u narednom periodu milioni ljudi će profitirati iz dobrotvorne fondacije koja je kreirana. Sve to je baština koju smo zajedno stvorili“, istakao je Abramovič.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala