- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin poručio Makronu i Šolcu: Upumpavanje oružja u Ukrajinu je veoma opasno

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

On ih je obavestio da je ruska strana otvorena za obnovu dijaloga sa Kijevom koji je prekinut upravo krivicom ukrajinske strane.
Takođe ih je upozorio na to koliko je opasno dalje "pumpanje" Ukrajine oružjem sa Zapada.
Kako je rekao, to vodi ka destabilizaciji situacije.
"Predsednik Rusije je oštro govorio o tome koliko je opasno dalje 'pumpanje' Ukrajine oružje sa Zapada, upozorivši na rizike dalje destabilizacije i eskalacije humanitarne krize", ističe se u saopštenju Kremlja.
Sa sagovornicima je razgovarao i o specijalno vojnoj operaciji u Ukrajini istakavši da ruske snage striktno poštuju humanitarno pravo.
Ruski predsednik je objasnio Makronu i Šolcu kako se organizuje proces normalizacije života u Marijupolju i drugim oslobođenim gradovima Donbasa, saopštio je Kremlj.

Izvoz žita

Jedna od tema razgovora bilo je i pitanje prehrambene bezbednosti, a s tim u vezi Putin je argumentovano i na osnovu konkretnih podataka objasnio stvarne uzroke poteškoća u isporukama hrane koje su nastale kao posledica pogrešne ekonomske i finansijske politike Zapada i antiruskih sankcija.
"Rusija je spremna da doprinese pronalaženju varijanti izvoza žita bez prepreka, uključujući i izvoz ukrajinskog žita iz crnomorskih luka", rekao je ruski lider.
Ministarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
RUSIJA
Zaharova: SAD provociraju prehrambenu krizu u Ukrajini, američki ambasadori imaju novu „zabavu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala