- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Porošenka dva puta vratili sa granice: Bivši ukrajinski lider želi da prebegne u Poljsku?

© AP Photo / Efrem LukatskyPetro Porošenko
Petro Porošenko - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
Pratite nas
Pogranična služba Ukrajine već drugi put nije pustila bivšeg predsednika te zemlje Petra Porošenka da napusti zemlju, objavio je portal Strana.ua, pozivajući se na izvore.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako navodi portal, prethodne noći Petro Porošenko pokušao je da napusti Ukrajinu i da pređe u Poljsku ali su ga graničari zaustavili. Poslanik partije „Evropska solidarnost“ Irina Geraščenko kasnije je potvrdila da je bivši ukrajinski lider pokušao da napusti zemlju, a kao razlog navela je „učešće u međunarodnim događajima.

Prema informacijama iz medija, problemi su nastali jer se na dokumentu koji je predstavio nije mogao očitati neophodan kju-ar kod. Porošenko i delegacija su dva sata proveli na granici, nakon čega su sami otišli u suprotnom pravcu.

Međutim, danas ujutru bivši ukrajinski predsednik ponovo je pokušao da izađe iz zemlje preko istog graničnog prelaza Rava-Ruska kod Lavova.

„Porošenka ni danas nisu pustili iz Ukrajine. Razlog je isti kao i juče, nije bilo moguće očitati kju-ar kod u dozvoli za napuštanje zemlje“, navodi se u saopštenju izdanja.

Inače, Porošenko se u Ukrajini sumnjiči za veleizdaju i saučesništvo u terorizmu u slučaju o isporuci uglja iz Donbasa i preti mu do 15 godina zatvora.
Bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
SVET
Policija raspisala poternicu za Porošenkom?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala