- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Crnogorski ministar pravde: Temeljni ugovor sa SPC do kraja juna

© Sputnik / Lola ĐorđevićZgrada Patrijaršije
Zgrada Patrijaršije - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
Pratite nas
Ministar pravde Crne Gore Marko Kovač izjavio je danas da će Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom biti potpisan do kraja juna.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
On je kazao da je regulisanje odnosa između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve jedan prirodan i logičan proces, preneli su podogorički mediji.
„Znate da je sa Katoličkom crkvom i Islamskom zajednicom pre desetak godina potpisan Temeljni ugovor koji uređuje prava i obaveze. Tako da postoji komunikacija, postoji namera obostrana. Mi smo sa patrijarhom Porfirijem imali sastanak koji je bio vrlo kvalitetan i otvoren. I jedna i druga strana su iznele svoja očekivanja i da će se sva pitanja rešiti“, kazao je Kovač, prenosi Tanjug.
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
REGION
Abazović: Daćemo sve od sebe za izdignemo odnose Crne Gore i Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala