Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Uhapšeno 11 osoba zbog malverzacija sa polaganjem ispita

© AFP 2023 / ANTHONY WALLACE Hapšenje - ilustracija
Hapšenje - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
Pratite nas
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, uhapsili su 11 osoba koje se sumnjiče da su vršile malverzacije u vezi sa polaganjem ispita u Beogradskoj akademiji poslovnih i umetničkih strukovnih studija, saopštio je danas MUP.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju uhapšen je V. S. (70), zastupnik jedne Agencije za konsalting iz Nove Varoši, zaposlen u Visokoškolskoj jedinici van sedišta ustanove u Novoj Varoši, Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija Beograd.
Zbog zloupotrebe službenog položaja uhapšeni su profesori navedene Beogradske akademije N. P. (44), A. Z. (39), R. J. (60), N. D. (62), D. J. (59), I. B. (51), A. S. (63), Z. P. (59), D. LJ. (61) i A. S. (49), a za još jednim policija traga, naveo je MUP.
Kako se sumnja, V. S. je od avgusta 2021. do februara ove godine, pomagao navedenim profesorima Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija, da sačine neistinite zapisnike o polaganju ispita, na koji način je za više studenata pribavio korist u vidu položenih ispita, prenosi Tanjug.
Osumnjičeni N. P., A. Z., R. J., N. D., D. J., I. B., A. S., Z. P., D. LJ. i A. S. se terete da su sačinili neistinite zapisnike o polaganju ispita za više studenata, u koje su uneli da su pojedini studenti položili ispite, iako nisu bili prisutni na ispitima, niti je vršena provera njihovog znanja.
Na taj način, oni su, kako se sumnja, za studente pribavili korist u vidu položenog ispita i korist u vidu stečenog visokog obrazovanja.
Osumnjičenima V. S. i A. S. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, akciju su sproveli u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i Ministarstvom prosvete.
Policijsko vozilo sa upaljenom rotacijom - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
DRUŠTVO
Pucnjava i eksplozija u kafiću u Inđiji, policija traga za napadačem /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala