- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ugrožen turizam u Bugarskoj: Turisti se boje mina i vojnih aviona

CC0 / Unsplash / Letovalište u Bugarskoj
Letovalište u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
Pratite nas
Turizam u Bugarskoj se suočava sa ozbiljnim izazovima u vezi sa dešavanjima u Ukrajini, izjavio je bugarski ministar turizma Hristo Prodanov i dodao da su osnovni razlozi to što neće moći da dođu ruski i ukrajinski turistima kao i strah ljudi iz drugih država da putuju u Bugarsku koja se nalazi u blizini konflikta.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Preduzimamo sve što je u našoj moći kako bismo ubedili goste iz drugih zemalja da je Bugarska bezbedna i mirna turistička destinacija, kao i da će se crnomorska obala dodatno obezbeđivati“, izjavio je bugarski ministar.
Predstavnik proturske opozicione partije „Pokret za prava i slobode“ Mjumjun Sali Mjumjun se nada da će Vlada uspeti da dobro izreklamirati bugarska letovališta.

„Ne znam koliko su takve vesti lažne, ali kada strani mediji trube o tome da mine plutaju u Crnom moru, prirodno je da će turisti biti zabrinuti i odlučiti da odu negde drugde. Imam informacije i da su pre otprilike mesec dana avioni, koji pritom nisu putnički, leteli iznad plaža. Tako da i ovaj podatak predstavlja problem“, izjavio je bugarski poslanik.

Prodanov je kao odgovor na ovu konstataciju naveo da država teži ka tome da opovrgne sve lažne informacije i dodao da ni jedna državna institucija nije videla te avione, osim turskih ribolovaca.
Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije je krajem marta izdala upozorenje da se u Crnom moru nalaze plutajuće ukrajinske mine. Komandant ratne mornarice Bugarske Kiril Mihajlov je izjavio da ovo saopštenje ima za cilj stvaranje napetosti i da ne postoji realna opasnost.
Kako je krajem maja bugarski portal „Dnevnik“ pisao, tokom vojnog konflikta u Ukrajini iz bugarske Varne i Burgasa je nekoliko puta poleteo teretni avion An-12 koji je prevozio „proizvode koji su povezani sa odbranom“.
Bugarska zvanično nekoliko godina ne isporučuje oružje Ukrajini, a nakon početka sukoba pristala je samo da remontuje ukrajinsku opremu u bugarskim fabrikama. Poslanici parlamentarne partije GERB su više puta optuživali Vladu da Ukrajinu snabdeva oružjem preko Poljske kao posrednika.
Crno more, Bugarska - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
REGION
Bugarski hotelijeri o nadoknadama za ukrajinske izbeglice: To nije dovoljno ni za hranu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala