- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska oborila ukrajinski lovac MiG-29, osam bespilotnih letelica i raketu „Točka U“

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u Ukrajini
Ruska vojska u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
Pratite nas
Ruska protivvazudšna odbrana je u prethodna 24 sata oborila jedan ukrajinski lovac MiG-29, osam bespilotnih letelica, presrela jednu raketu ispaljenu iz sistema „Točka U“, rekao je zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema njegovim rečima, ruska avijacija je visoko preciznim raketama izvršila udare na položaje 10. ukrajinske jurišne brigade. Uništeno je 30 položaja na kojima su bili koncentrisani živa sila i vojna tehnika.
U oblasti Barvenkovo uništen je kompleks „Buk-M1“ i radar za navođenje sistema S-300.
Od početka specijalne vojne operacije ruska vojska uništila je 180 ukrajinskih aviona, 127 helikoptera i više od hiljadu bespilotnih letelica.
Pored toga uništen je 3.281 tenk i druga oklopna vozila, 438 višecevnih bacača raketa, 1.693 komada artiljerijskog oružja i 3.218 vojnih vozila.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala