Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Reakcija ukrajinske ambasade na skandaloznu izjavu Klička protiv Srbije

© AFP 2023 / Kiev Mayor press-serviceGradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko na vežbama za odbranu prestonice, poligin Desna, Černigovska oblast
Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko na vežbama za odbranu prestonice, poligin Desna, Černigovska oblast - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
Pratite nas
Ukrajinska ambasada u Beogradu saopštila je da ne može da potvrdi ili demantuje komentar gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička za švajcarski list „Le Kanton 27“, ističući da Kličko, koji je ujedno i lider opozicione stranke, nema nikakve veze niti ovlašćenja da iznosi stav Ukrajine koji se tiče pitanja spoljne politike.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kličko je u razgovoru za švajcarski list „Le Kanton 27“ zahvalio Albancima i Kosovu na vojnoj podršci, ali i solidarnosti sa ukrajinskim narodom, poručivši da "se Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora".
Zbog toga je, navodi se u saopštenju dostavljenom Kosovo onlajnu, Ambasada vest neprijatno doživela, ali nije bila iznenađena još jednom antiukrajinskom kampanjom koju su pokrenuli pojedini političari i mediji koji očigledno poslednjih godina jednim od glavnih prioriteta svog rada smatraju podršku ruskoj agresiji na Ukrajinu.
"Kličko, kao i svaki građanin Ukrajine, ima Ustavom Ukrajine garantovano pravo na slobodu misli i govora, na slobodno izražavanje svojih stavova i uverenja. Dobro je poznat principijelni stav Ukrajine o njenom odnosu prema teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije", ističe se u saopštenju ambasade.
Ambasada navodi da želi da uveri svoje prijatelje, koji podržavaju Ukrajinu u ovom teškom trenutku i koji nisu zaboravili podršku ukrajinskog naroda u svim teškim trenucima za Srbiju, da se ne brinu.
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
SRBIJA
Vulin odgovorio Kličku: Ko poredi KiM i Donbas neka u poređenju ide do kraja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala