- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Poznato koliko će stranci plaćati gorivo u Mađarskoj

© Tanjug / ZORAN ZESTICBenzinska pumpa u Beogradu
Benzinska pumpa u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
Pratite nas
Vozači automobila sa stranim registarskim tablicama više neće moći da sipaju gorivo u Mađarskoj po ograničenim, povoljnijim cenama koje je ranije utvrdila vlada na nivou od 480 forinti po litru (1,21 evro).
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ta cena će od sada važiti samo za automobile sa mađarskom registracijom, dok će vozači automobila sa stranim tablicama morati od danas da kupuju gorivo po maloprodajnim cenama koje su mnogo veće.
Kako prenose strani mediji, vozači sa stranim registracijama koji putuju u Mađarsku ili su u tranzitu preko te zemlje sada će plaćati litar benzina 661 forintu ( 1,67 evra), a litar dizela 679 forinti (1,72 evra).
Vlada u Budimpešti se na ovaj potez odlučila kao odgovor na „benzinski turizam” i uočeni rast aktivnosti dilera koji su masovno kupovali gorivo u Mađarskoj, a zatim ga preprodavali u svojoj zemlji, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala