- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev naveo podatke koliko je oružja ostavio Zapad povlačeći se iz Avganistana

© AP Photo / Bernat ArmanguePripadnici pokreta Taliban ispred Univerziteta u Kabulu
Pripadnici pokreta Taliban ispred Univerziteta u Kabulu - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
Pratite nas
Zapadna koalicija, predvođena Amerikom, ostavila je povlačeći se iz Avganistana, 300.000 komada teškog i lakog naoružanja, preko hiljadu oklopnih vozila, oko 40 aviona i 40 helikoptera, izjavio je sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Suprotstavljanje terorizmu na teritoriji Avganistana nije moguće bez uništavanja resursne baze. Poseban izvor prihoda su nelegalne isporuke oružja kako unutar Avganistana, tako izvan granica te zemlje. Pre svega se radi o naoružanju koju je zapadna koalicija ostavila prilikom povlačenja“, rekao je Patrušev na sastanku o Avganistanu koji se održava u Dušanbeu.

On je naveo podatak i da je zapadna koalicija za sobom ostavila i 350 komada artiljerijskog naoružanja, 500 minobacača, 250 protivtenkovskih i PVO sistema.
Ruski zvaničnik je dodao da Vašington, London i njihovi saveznici i posle sramnog bekstva iz Avganistana nastoje da pogoršaju situaciju u toj zemlji.
Prema njegovim rečima, Zapad blokira nezakonito zamrznuta avganistanska sredstva umesto da ih usmeri na rešavanje humanitarnih problema uz kontrolu UN.
Ministar spoljnih  poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
RUSIJA
Lavrov: Za ukrajinsku i avganistansku krizu odgovorna Amerika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala