- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Putinova spoljna politika oslanja se na široku podršku javnosti

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
Pratite nas
Spoljna politika ruskog predsednika Vladimira Putina oslanja se na široku podršku javnosti, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i dodao da se u zemlji može uočiti konsolidacija patriotskih snaga.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Principijelno je važno da se spoljnopolitički kurs koji je utvrdio predsednik Rusije Vladimir Putin oslanja na široko opštenacionalno odobravanje, taj kurs podržavaju ključne političke snage naše zemlje, vodeći predstavnici društva, preduzetništva. U zemlji je došlo do konsolidacije zdravih patriotskih snaga “, rekao je Lavrov na sednici Saveta šefova državnih subjekata pri Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.

Rusofobija Zapada bez presedana će potrajati

Šef ruske diplomatije je ocenio i da će rusofobija Zapada bez presedana biti prisutna duže vreme.
„Zapad nam je objavio, čitavom ruskom svetu, totalni rat. To više niko ne krije, dolazi se do apsurda, do kulturnog poništavanja Rusije i svega povezanog sa našom zemljom. Zabranjeni su klasici: Čajkovski, Dostojevski, Tolstoj, Puškin. Proganjaju se domaći kulturni delatnici i umetnici koji sada predstavljaju našu kulturu“, naveo je on.
Sa sigurnošću možemo da kažemo da će takva situacija potrajati i treba da budemo spremni na to da je ona odraz istinskog odnosa Zapada prema tim divnim parolama od pre 30 godina i okončanja Hladnog rata a koje se tiču opštih vrednosti, rekao je on.
„Vidimo sada koliko vrede te fraze “, istakao je ruski ministar.
On je takođe rekao da SAD i njihovi sateliti nastavljaju da jačaju napore u cilju obuzdavanja Rusije.
„Vidite kako SAD i njihovi sateliti udvostručavaju, utrostručavaju, učetvorostručavaju napore u cilju obuzdavanja naše zemlje, koristeći širok spektar sredstava od jednostranih ekonomskih sankcija do potpuno lažne propagande u globalnom medijskom prostoru“, naveo je Lavrov.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala