- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Drastičan pad temperature za vikend: Posle sunčanog i toplog petka vremenski obrt

© Tanjug / JAROSLAV PAPNovi Sad, nevreme, crni oblaci.
Novi Sad, nevreme, crni oblaci. - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
Pratite nas
Posle nekoliko vrelih dana, za vikend nas očekuje zahlađenje i pad temperature za skoro 15 stepeni. Iako će danas biti toplo i sunčano vreme, u subotu i u nedelju će padati kiša, biće pljuskova i grmljavine, a maksimalne temperature negde će biti i samo 18 stepeni.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Od petka posle podne u većini mesta stiže naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom, a padavine se očekuju i u subotu i u nedelju.
"U subotu ujutru i pre podne u severnim, a tokom dana i u ostalim predelima čeka nas jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz vrlo jake udare severozapadnog vetra. Maksimalna temperatura u većini mesta prelaziće tek 20 stepeni. U nedelju se nastavlja oblačno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura kretaće se od 18 do 24 stepena", navodi meteorolog u "Veder tu ambrela" Đorđe Đurić.
Kako dodaje, početkom sledeće sedmice i dalje će biti sveže, ponegde sa padavinama, a stabilizacija, uz sunčano i znatno toplije vreme očekuje se sredinom nedelje.
"U ponedeljak će se zadržati oblačno vreme sa kišom i pljuskovima, a od utorka sledi stabilizacija vremena. Od srede nas čeka sunčano vreme uz porast temperature", ističe Đurić, prenose "Novosti".
Da li su elementarne nepogode, vrućine u periodima kada im vreme nije, suše i poplave rezultat klimatskih promena ili je globalno zagrevanje samo jedna od mena na planeti Zemlji, kao i kakvo nam leto predstoji za Sputnjik otkriva meteorolog Nedeljko Todorović:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala