- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Predsedništvo bez stava o saopštenju ruske ambasade

© Tanjug / JADRANKA ILICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
Pratite nas
BiH neće ući u NATO, a Predsedništvo BiH nije zauzelo stav o saopštenju Ambasade Ruske Federacije o članstvu BiH u tom savezu, izjavio je danas srpski član tog najvišeg državnog tela Milorad Dodik.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

To su, kazao je Dodik objavili kabineti Šefika Džaferovića i Željka Komšića, što i jeste problem u BiH jer se stavovi ove dvojice tretiraju kao stavovi Predsedništva, što nije tačno.
Istakao je da Rusija ima pravo da iznosi viđenja o članstvu BiH u NATO.
„Ako neko u Briselu kaže da želi BiH u NATO, onda Rusija ima pravo da kaže da to ne želi. Ukoliko neko u Sarajevu želi u NATO, onda mora shvatiti da ima i nas koji kažu da to neće“, naveo je Dodik, prenosi RTRS.
On tvrdi da tema o NATO u BiH ne postoji, da je jedina priča o tome u dokumentu iz 2005. ili 2006. godine, koji je bio oročen na godinu dana i ništa više.
„Ako je tako kao što pričaju u Sarajevu što se nisu udružili sa ovim savezom. Zašto onda postoji misija Altea u BiH i o čemu oni pričaju. Očuvanje mira i stabilnosti je prioritet za koji se zalaže Republika Srpska i njeni zvaničnici. Podaništvo muslimana prema SAD i Velikoj Britaniji je komično. Protiv sam rata u Ukrajini, žao mi je svake žrtve i želim da se što pre završi“, jasan je Dodik.
Smatra da se ratom u Ukrajini Zapad želi obračunati sa Rusijom, a da uprkos svemu u BiH moraju odbraniti stabilnost i mir.
„Svrstavanje na stranu Velike Britanije je pogubno za sve. Nećemo sa Rusijom, ali ni sa Velikom Britanijom“, kategoričan je Dodik.
Kada je o izveštaju predsedavajućeg Saveta ministara Zorana Tegeltije reč, o opstrukcijama koje je imao pred poslednju sednicu Saveta bezbjednosti UN, Dodik je ocenio da je veoma važno da to bude dokumentovano.
„Opstrukcije jesu antiustavne i BiH je propala zemlja kao i njena spoljna i vojna politika. Ministar odbrane se inkognito sastaje i iznosi stavove koji nisu stavovi Predsedništva BiH, a ministar inostranih poslova Velike Britanije juče je mogla da vidi da je BiH pocepana i Predsedništvo razoreno“, zaključio je Dodik.
Zastava Bosne i Hercegovine - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
REGION
BiH: Ustavni sud ukinuo deo odluka Narodne skupštine RS
Banjaluka spremna za proslavu Dana republike - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
RUSIJA
Otvara se odeljenje ambasade Rusije u Banjaluci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala