- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ambasada Rusije Vašingtonu: Prestanite da rasplamsavate rusofobnu histeriju

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteDeo kompleksa ruske ambasade u Vašingtonu
Deo kompleksa ruske ambasade  u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države treba da prestanu da koriste specijalizovane platforme u oblasti kontrole naoružanja i neproliferacije za svođenje političkih računa i rasplamsavanje rusofobne histerije, saopštila je ruska ambasada u Vašingtonu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Saopštenje ruskog diplomatskog predstavništva usledilo je kao odgovor na izjave zamenika državnog sekretara SAD za kontrolu naoružanja i međunarodne bezbednosti Boni Dženkins.

„Primetili smo izjave zamenika državnog sekretara SAD Boni Dženkins, koje su date pred početak konsultacija u okviru Sveobuhvatnog pregleda sprovođenja Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1540 – jednog od ključnih instrumenata u borbi protiv širenja oružja za masovno uništenje. Ponovo našu zemlju neosnovano nazivaju pretnjom međunarodnoj bezbednosti. Kolege bi trebalo da prestanu da koriste specijalizovane platforme u oblasti kontrole naoružanja i neproliferacije za svođenje političkih računa i rasplamsavanje rusofobne histerije“, navodi se u saopštenju.

Prema saopštenju, upravo Vašington svojim delovanjem podriva svetski režim neširenja oružja za masovno uništenje, što potvrđuju dokazi kojima raspolaže Ministarstvo odbrane Rusije da su američke vlasti stvorile mrežu vojno-bioloških laboratorija u Ukrajini.
„Pozivamo američku stranu da se vrati profesionalnom i uzajamno korisnom dijalogu u oblasti neproliferacije oružja za masovno uništenje“, ističe se u saopštenju.
Dženkinsonova je u članku objavljenom na sajtu magazina „Njuzvik“ oštro kritikovala Rusiju, pripisujući joj posedovanje i upotrebu neprijavljenog hemijskog oružja. Prema njenim rečima, SAD se zauzvrat „kreću ka tome da do septembra 2023. godine unište sve svoje „u potpunosti prijavljene zalihe” hemijskog oružja. Kako navodi, sada je ovaj program u SAD završen 97 odsto, a u svetu skoro 99 odsto.
Ranije je zamenik direktora Odeljenja za informacije i štampu Ministarstva inostranih poslova Rusije Aleksej Zajcev izjavio da Rusija ne namerava da koristi nuklearno oružje tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije otkrilo je da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa. Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona.
Ministarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
RUSIJA
Moskva: Nikome ne pretimo nuklearnim oružjem, ali Vašingtonu to ne odgovara
Član jedinice američke vojske ispred znaka Pentagona - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SVET
Američke biolaboratorije u Ukrajini: čovečanstvo je u opasnosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala