Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zakazana posebna sednica parlamenta, Vučić u utorak polaže zakletvu

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
Pratite nas
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je za utorak, 31. maj, u 11 sati, posebnu sednicu parlamenta na kojoj će predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiti zakletvu za drugi predsednički mandat.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Kao što je uobičajeno, predsednik će položiti zakletvu i obratiće se poslanicima ako bude želeo“, rekao je Dačić.
Kako je napomenuo, na posebnoj sednici nije predviđena diskusija.
Dačić je kazao da će, imajući u vidu da novi saziv parlamenta još nije konstituisan jer izborne radnje još nisu završene, Vučić položiti zakletvu pred aktuelnim sazivom Skupštine.
Naveo je da će na sednici biti predočen izveštaj Republičke izborne komisije o rezultatima glasanja i da će biti pozvane, kako je kazao, adekvatne zvanice, kao što je uobičajeno prilikom polaganja zakletve predsednika Republike.
„Time počinje Vučićev novi petogodišnji mandat. Ja mu još jednom čestitam na izboru i želim puno uspeha u interesu građana Srbije, Republike Srbije i srpskog naroda u celini“, rekao je Dačić Tanjugu.
Vučić je 3. aprila pobedio u prvom krugu na redovnim predsedničkim izborima sa 58,59 odsto od ukupnih glasova izašlih birača. Prvi mandat je započeo 31. maja 2017. godine, kada je svečano položio zakletvu u Domu Narodne skupštine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala