- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin obećao Dragiju pomoć u rešavanju prehrambene krize ako ukine sankcije

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru sa premijerom Italije Mariom Dragijem razmotrio pitanje prehrambene krize u Italiji, saopštila je pres služba Kremlja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Detaljno je razgovarano o situaciji u sferi globalne prehrambene bezbednosti. Istaknuto je da se Rusija neosnovano optužuje za probleme sa isporukama poljoprivrednih proizvoda na svetska tržišta. Vladimir Putin je skrenuo pažnju da su komplikacije povezane sa poremećajima u proizvodnim i logističkim lancima, kao i finansijskom politikom zapadnih zemalja tokom pandemije virusa korona. Situacija se još više pogoršala nakon antiruskih sankcija koje su uvele SAD i Evropska unija“, podvlači se u saopštenju Kremlja.

Putin je naglasio da je Rusija spremna da značajno doprinese prevazilaženju prehrambene krize izvozom žita i đubriva, ali pod uslovom da se ukinu politički motivisane sankcije sa Zapada.
„Što se tiče pitanja energetske bezbednosti, potvrđuje se stav Rusije da je potrebno da se Italija i nadalje nesmetano snabdeva prirodnim gasom po ugovorenim cenama“, navodi se u saopštenju.
Na temu situacije u Ukrajini Putin je italijanskog premijera informisao da Rusija radi na uspostavljanju mirnog života u oslobođenim gradovima Donbasa.

„Vladimir Putin je detaljno govorio o preduzetim koracima kako bi se osigurala bezbednost plovidbe, uključujući humanitarne koridore koji se svakodnevno otvaraju za izlazak civilnih brodova iz luka Azovskog i Crnog mora, a koje sprečava ukrajinska strana“, saopštila je pres služba Kremlja.

Navedeno je i da su tokom razgovora date značajne procene pregovaračkog procesa koji je zamrznuo Kijev.
Pogled na Rim - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SVET
Italijanski ministar: Ne možemo da plaćamo gas u rubljama, to bi značilo zaobilaženje sankcija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala