- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Nikita Mihalkov: Trebalo bi osnovati evroazijski „Oskar“

© Sputnik / Evgeniя Novoženina / Uđi u bazu fotografijaRežiser Nikita Mihalkov na ceremoniji otvaranja 40. Moskovskog međunarodnog filmskog festivala
Režiser Nikita Mihalkov na ceremoniji otvaranja 40. Moskovskog međunarodnog filmskog festivala - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
Pratite nas
Predsednik Udruženja kinematografa Rusije Nikita Mihalkov je tokom svog govora na prvom Evroazijskom ekonomskom forumu (EAES), koji se održava u prestonici Kirgizije Biškeku, predložio osnivanje Evroazijske filmske akademije i dodeljivanje evroazijskog „Oskara“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Statueta će biti u obliku dijamantskog leptira. Ali, to ne treba da bude samo festival. To bi trebalo da bude evroazijski Oskar u kome bi učestvovali filmovi koji odgovaraju onim idealima, koje bismo zajednički formulisali“, izjavio je Mihalkov.
Prema njegovim rečima, nagradni fond bi bio tri do pet miliona dolara.
„Nagrada će se uručivati svake godine u drugoj zemlji, članici te akademije. Na festivalu mogu učestvovati i filmovi, koji su snimljeni van teritorije EAES, ali su u skladu sa ideološkim principima“, istakao je Mihalkov.
Kako je naglasio, trenutno je u toku snažan napad na evroazijsku civilizaciju, koja je jedina odbrana moralnih i tradicionalnih vrednosti.
„Sada se umetnošću naziva ono, što umetnost nije. A tolerancijom se naziva nesposobnost odbrane svojih interesa“, zaključio je on.
Na prvom Evroazijskom ekonomskom forumu učestvuje preko 2,5 hiljade učesnika iz zemalja Evroazijskog ekonomskog saveza i drugih zemalja.
Nikita Mihalkov - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
KULTURA
Nikiti Mihalkovu zabranjen ulaz u Letoniju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala