- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Katolički biskup: Samo Putin se bori protiv sila zla i jedinstvenog svetskog poretka

CC0 / / Biskup
Biskup - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
Pratite nas
Katolički biskup u Velikoj Britaniji Ričard Vilijamson izrazio je podršku specijalnoj vojnoj operaciji Rusije u Ukrajini i nazvao Rusiju poslednjom preprekom na putu jedinstvenom svetskom poretku.

"Među šefovima država je samo jedan istupio protiv sila zla. To nije ni Boris Džonson u Engleskoj, ni Makron u Francuskoj, ni Dragi u Italiji. To je Vladimir Putin. Možda on nije anđeo, niti svetac, ali je ipak razuman i veoma hrabar čovek. I kao lider Rusije on ima mogućnost da stane na putu jedinstvenog svetskog poretka", rekao je biskup Vilijamson.

Po mišljenju biskupa, "Rusi se bore u Ukrajini, ali ne da unište Ukrajinu". U vezi s tim, Vilijamson je podsetio na reči Putina: denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine.
"Ali glupa Evropa sluša naređenja SAD i njihove pokušaje da se slomi Rusija", istakao je katolički biskup.
Vilijamson smatra da je sledeći mamac kriminalaca koji vladaju svetom – stvaranje veštačke gladi i pozvao Evropljane da stvaraju zalihe hrane, dok se još može kupiti.

„Izmislili su trik sa kovidom, izmislili su trik sa Ukrajinom koja je provocira Rusiju od 2014. godine. Rusija je morala da se brani. Pravi agresor nije onaj koji nam se čini. Američki agenti već nekoliko godina provociraju Rusiju iz Ukrajine“ rekao je on.

Istovremeno, on se požalio da je za mnoge Amerikance, koji su uglavnom bili hrišćani, prava religija sada politika, a „mnogi od njih iz patriotizma žele da unište Rusiju, pošto je Rusija poslednja prepreka jedinstvenom svetskom poretku“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala