- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda za jagodu na vrhu torte, Partizan za čast

© Sputnik / Lola ĐorđevićDetalj sa utakmice Crvena zvezda – Partizan
Detalj sa utakmice Crvena zvezda – Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastaće se od 18 časova na najvećem srpskom stadionu u finalu Kupa Srbije. I dok crveno-beli posle osvojene pete uzastopne titule žele da stave jagodu na tortu, što je poručio Dejan Stanković, crno-beli igraju za čast.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Zvezda i Partizan će četvrti put ove sezone odmeriti snage, a tim Dejana Stankovića ne zna za poraz - pobeda i dva remija.
Ipak, jasno je da je derbi posebna priča i druga dimenzija i da međusobni dueli ili forma ne igraju ključnu ulogu. Znaju to odlično igrači i treneri dva najveća srpska kluba.
Prethodne partije nisu donosile lep fudbal, već su više podsećale na partije šaha i nadmudrivanje Stankovića i Stanojevića, u kojem je Stanković pre dva derbija u potpunosti nadigrao svog kolegu (2:0), samo što je tada Zvezda pred sobom imala pritisak „moranja“.
Bila je na minus pet i samo trijumf je vraćao u šampionsku trku, posle čega se situacija u potpunosti preokrenula i na kraju su crveno-beli izašli kao apsolutni pobednici.
Žali za tim Aleksandar Stanojević, ne prođe konferencija na kojoj ne osudi javnost i novinare da je 70 odsto Srbije na strani Zvezde i da je Partizan praktično u nemogućoj misiji da bude šampion.
Sada je pred Stanojevićem i njegovim izabranicima nova prilika da se osvete rivalu u njegovom dvorištu i pokvare mu žurku da se domogne druge uzastopne „duple krune“.
Zvezda je punih 13 godina čekala „duplu krunu“, a onda je prošle zasijala i sada ima priliku da to ponovi. Ipak, naspram sebe će imati najvećeg rivala.

„Srećni smo i ponosni što ćemo predstavljati klub u velikom spektaklu, jer je derbi uvek nešto posebno. Jedva čekamo da počne i nadamo se dobrim stvarima. Zadovoljstvo je što ćemo biti deo finala. Nije sigurno odrada posla. Prva pomisao na Kup je da ne može da bude bilo kakva utešna nagrada ili spas sezone. Tek kada se sezona završi tada se analizira je l' uspešna ili ne. Ne može jedna utakmica da spasi sezonu ili da bude loša po tom pitanju. Daćemo komentar o sezoni tek kada se završi, a jedna utakmica ništa ne donosi i ne može se vezati za celu sezonu. Neću se hvatati za to ako osvojimo Kup, niti ako ne osvojimo. Tek posle svega ćemo analizirati i ja ću izneti svoj stav“, poručio je Stanojević.

Očekuje se da će Partizan u grotlu Marakane izaći u formaciji 4-2-3-1. Među stativama će biti Stevanović, ispred njega u poslednjoj liniji Miljković desno, štoperi Miletić i Vujačić, a na poziciji levog beka Urošević.
Ispred njih dvojica zadnjih veznih Jevtović i Zdjelar. Trojica ofanzivnih veznih Marković, Jojić i Menig, a u samom špicu napada Rikardo Gomeš.
S druge strane, Dejan Stanković je poručio da umor posle osvojene pete šampionske titule u nizu ne može i ne sme da bude alibi. Dupla kruna je imperativ!
„Da, umorni smo. razumljivo, ali problem je što imaju 'ludog' trenera koji ne želi da odustane. Slavlje posle titule je prošlo i sada se okrećemo derbiju. Igrali smo tri ove sezone, detalji odlučuju, nadam se da će tako biti i u četvrtak. Iz ove sezone smo ostvarili cilj, a to je titula, grupna faza u Evropi. E sad, ovo finale može da bude kao jagoda na torti“, poručio je Stanković.
Očekuje se da će Zvezda tkaođe zaigrati u formaciji 4-2-3-1. Jedinica je zagarantovana Milanu Borjanu, ispred njega Gajić na desnom beku, koji će dobiti prednost u odnosu na Pićinija koji je bio starter u prethodnom večitom derbiju.
Kada je štoperski tandem u pitanju tu dileme nema - Eraković i Dragović, a levo je „zakucan“ Rodić.
Očekuje se da će Sanogu društvo u vezi praviti Slavoljub Srnić, koji je bio "iks faktor" u prethodnim derbijima i donosio je prevagu u defanzivnim zadacima, a kasnije brzom transformacijom u ofanzivi.
Ofanzivni trio činiće: Kanga, Ivanić i Katai, dok se očekuje da napad predvodi Ohi, a Pavkov će priliku po svemu sudeći vrebati sa klupe, što se u prošlosti pokazalo kao pun pogodak jer je gorostas iz Begeča daleko produktivniji kao džoker.
Žoze Murinjo - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
SPORT
Čovek zvani trofej: „Finala se ne igraju, finala se osvajaju“ /video/
Artjom Dzjuba – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
SPORT
Artjom „više nije zanimljiv Zvezdi“ – Rus otkriva kome jeste
Ismail Morina - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
SPORT
Uhapšen Albanac koji je upravljao dronom u Beogradu /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala