- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski ministar turizma pozvao ukrajinske izbeglice da rade

© Fotolia / Eugene SergeevPogled na luku Varna u Bugarskoj
Pogled na luku Varna u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
Pratite nas
Bugarski ministar turizma Hristo Prodanov se nada da će uskoro ukrajinske izbeglice početi da žive kao bugarski građani i početi da rade.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Potrebno je da se što je pre moguće ukrajinske izbeglice integrišu. Odnosno da izađu na bugarsko tržište rada i da počnu da žive kao svi drugi – žive, rade, dobijaju platu i žive u Bugarskoj“, izjavio je Prodanov u parlamentu.
On je istakao da se Bugarska odnosila sa dužnim poštovanjem i odgovornošću prema građanima Ukrajine. Sredstva koja dolaze iz evropskih fondova doći će do njih, uverava ministar.
Bugarska nastavlja da ukrajinskim izbeglicama pruža smeštaj i finansijsku podršku, mada od 1. juna ona menja format. Tokom tri meseca ukrajinski građani su živeli većinom u hotelima i letovalištima na moru. Vlasnici hotela su po izbeglici dobijali oko 20 evra po osobi dnevno. Početkom turističke sezone izbeglice će preseliti u društvena odmarališta, a hotelijeri će dobijati manju finansijsku podršku u iznosu od 7,5 evra.
Crno more, Bugarska - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
REGION
Bugarski hotelijeri o nadoknadama za ukrajinske izbeglice: To nije dovoljno ni za hranu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala