- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: SAD traže od drugih da se priključe sankcijama Rusiji, iako one štete njima samima

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države se trude da privuku još više država na stranu antiruskih sankcija, iako već priznaju da ograničenja idu na štetu njima samima, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova. Ona je još dodala i da Moskva nije dobila italijanski plan za rešavanje sukoba u Ukrajini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Bela kuća nastavlja da uvlači u antirusku ‘sankcionu rupu’ koju je iskopala sve veći broj država... Sve to se dešava dok administracija otvoreno priznaje očiglednu činjenicu: antiruske sankcije nanose veliku štetu samom Zapdau, što se odražava u vrtoglavo visokim cenama na benzinskim stanicama, povećanju cena sirovina, hrane, struje, kao i druge robe. Sve se to predstavlja kao intriga Moskve, ali je to, zapravo, odraz njihovih sopstvenih postupaka i politike“, objasnila je ona na brifingu.
Kako je ocenila, Vašington, uvođenjem sankcija na isporuke ruskih ugljovodonika, pokušava da zauzme prazno mesto Rusije na svetskim tržištima.

„To se dešava u pozadini otvorene dvoličnosti Vašingtona koji pribegava metodama nedobronamerne konkurencije i želi da zauzme naše mesto na spoljnim tržištima. Amerikanci, koji i sami raspolažu velikim rezervama ugljevodonika, zahtevaju od drugih država koje su pretrpele deficit i poskupljenje resursa, da odustanu od uvoza ruske nafte“, naglasila je ona.

Zaharova je još prokomentarisala da ne vredi da se kanadske vlasti pretvaraju da su sankcije protiv moskovskog sedišta kanadske državne radiotelevizijske kompanije „Si-Bi-Si“ bile neočekivane.
Nedavno je objavljeno da se zatvara korporativno sedište kanadske kompanije u Moskvi, kao recipročna mera na zabranu emitovanja „RT“ i „RT Frans“ u Kanadi.
Zaharova je podsetila da su predstavnici kompanije napustili Rusiju po sopstvenoj želji još početkom marta ove godine.

Moskva nije dobila italijanski plan za rešavanje sukoba

Portparol se osvrnula i na plan Italije o rešavanju sukoba u Ukrajini, izjavivši da MID Rusije nije dobio nikakav dokument o tome.
Prema njenim rečima, Moskva nije dobila italijanski plan o rešavanju sukoba u Ukrajini, ali smatra da detalji, koji su objavljeni u medijima, nemaju veze sa stvarnošću i da se ne mogu ozbiljno shvatiti.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Nakon toga, zapadne zemlje uvele su niz sankcija Rusiji.
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Podkast
Ljubinka Milinčić: Izvršeno Putinovo naređenje – ni muva nije proletela
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
RUSIJA
Kremlj: Zapad se i dalje drži rusofobnog pristupa; Jaka rublja - stalna tema Putinovih sastanaka
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
RUSIJA
Putin: Otvoreni smo za ekonomsku saradnju sa svima, spremni smo i da je proširimo
RUSIJA
Šefica Evropske komisije se protivi potpunom odustajanju od ruske nafte
Zastava Kanade - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
RUSIJA
Kanada uvodi sankcije ruskim i beloruskim državljanima „bliskim sa liderima Rusije i Belorusije“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala