- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Činjenice pokazuju – Poljska kuje planove za ekspanziju na Ukrajinu

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Činjenice ukazuju na to da Poljska ima planove za ekspanziju na Ukrajinu, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ne sme da se isključi mogućnost da Varšava pravi planove za 'puzeću ekspanziju' na teritoriju susedne države. Bar o tome govore činjenice. Povezivanje sa specijalnom vojnom operacijom Rusije u ovom slučaju nije ništa drugo do izgovor“, istakla je portparolka na brifingu.

Ranije je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski najavio da će Ukrajina i Poljska potpisati sporazum o pojednostavljenju prelaska granica. Kako je rekao, te dve zemlje uopšte ne bi trebalo da imaju bilo kakve granice ili barijere.
Pored toga, kako su preneli mediji, Zelenski je najavio i da će Vrhovnoj radi podneti nacrt zakona kojim bi se poljskim državljanima u Ukrajini dodelio specijalni status.
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
RUSIJA
Ruska Duma: Zelenski planira da preda Poljskoj zapadne delove Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala